Tuesday, 11 June 2013

BERITA BAIK BUAT PEMINAT KOREA !

Assalamualaikum wbt ..

Hehe, dengar tajuk bukan main power je ye ... tapi betul ! sy ada bawa beberapa berita baik tentang korea . sila klik (read more) di bawah ni untuk baca selanjutnya . layan ~

Wednesday, 5 June 2013

Alkisah Pemuda Yang Tidak Terkenal Di Bumi Tapi Amat Terkenal Di Langit . [Part I]

Pada zaman Nabi Muhammad SAW , terdapat seorang pemuda yang bermata biru dan berambut perang dengan bahunya lapang panjang berpenampilan sangat tampan, kulitnya kemerah-merahan , dagunya menepel  di dada selalu melihatnya pada tempat sujud , tangan kanannya menumpang tangan kirinya , sering membaca Al-Quraan dan menangis, pakaiannya hanya 2 helai yang sudah lusuh , satu untuk menutup badan dan satu lagi untuk dijadikan selendang. sering tidak dihiraukan penduduk di bumi tapi sangat dikenali oleh penduduk di langit . Beliau adalah

Tuesday, 28 May 2013

Syirik ! Hati-hati dengan Surat Berantai .

Assalamualaikum ~

Jam 13.49 sy telah menerima satu mesej berantai dr sorg sahabat di fesbok , mesejnya tertulis :
[Wasiat NABI MUHAMMAD S.A.W. MESTI BACA!!!!!
ni adalah benar... sila baca sehingga habis... dan tlg sebarkan kepada seberapa byk org Islam yg boleh...
Assalamualaikum...... Warahmatullahi Wabarakatuh
ini adalah surat wasiat dari penjaga makam
Nabi Muhammad SAW iaitu Sheikh Ahmad
... Maeine (Saudi Arabia).

Wednesday, 17 April 2013

JANJI BERTEMU DI SYURGA

Assalamualaikum...Haa...Dapat jugak kita bertemu di sini..Alhamdulillah...Hari ni ana bawak satu cerita...cerita dia tentang cinta...Aikk..???Cinta lagi...???Ya,,cinta lagi....Tapi cinta ni yang membawa ke syurga...Subhanallah...Indahnya kalau kita dapat cinta yang macam ni....Aihh...Banyak pulak ana cakap...Jom,,,layan cerita ni...  

Tuesday, 16 April 2013

Berpurdah , tapi masih Tabarruj ? Kenapa ??

Assalamualaikum sahabat-sahabiah yang dirahmati Allah sekalian, Alhamdulillah segala puji bagi Allah kerana masih dikurniakan ni'mat yang paling besar iaitu iman dan islam .

Sahabat-sahabat, kenapa isu purdah yang saya cuba bincangkan ? Sebenarnya , bagi saya wanita yang berpurdah ini adalah wanita yang istimewa, pada zahirnya ia tidak nampak, tapi dari sudut dalamannya MasyaAllah .. hebat peribadinya ! Saya sangat kagum bila melihat wanita-wanita yang berpurdah, kerana apa ? kerana mereka hebat istiqomah dalam mentarbiah diri mereka supaya menjadi Mara'tussolehah.
Saya sendiri masih tidak mampu hingga ketahap itu. Tapi saya akan cuba mencapai tahap itu suatu hari nanti, InsyaAllah :) Tapi saya sedikit terkilan kerana akhir-akhir ini, saya melihat ramai wanita-wanita yang berpurdah tetapi masih tidak menepati syariat islam.Kenapa ?Humm jadi inilah sebab kenapa saya ingin sekali membincangkan tajuk ini dengan sahabat-sahabat sekalian, jom tahu kenapa saya katakan "berpudah tapi masih tabarruj"

Saturday, 13 April 2013

Berubah,Change,Taghyir = HIJRAH!!

Assalamualaikum.. Segala pujian hanya bagi Allah dan selawat dan salam ke atas Penghulu Para Rasul, Sayyiduna Muhammad Rasulullah S.A.W. Alhamdulillah, Allah masih beri peluang dan ruang kepada ana untuk terus menulis di ruangan ini.. Lama sudah ana tak meng'update' blog ni.. Minta maaf kepada sahabat-sahabat yang menunggu artikel baru.. Jangan marah haa.. ^_^.. Baiklah, kali ni ana nak mengetengahkan satu isu yang membelenggu umat Islam khususnya REMAJA iaitu berubah..




Berubah (B.M), Change (B.I), Taghyir(B.A), tiga perkataan yang berbeza tapi membawa maksud yang sama.. Dalam konteks dunia hari ini, ia lebih popular dengan istilah HIJRAH.. Apa pula maksud Hijrah.. Nah, Ulama' pecahkan kepada tiga pengertian..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...